De'Fake Smile ϟ




Hari Malang Bagiku
29 May 2012 | 11:18 PM | 0 Students

\\ Assamlamualaikum// . Yeah ! Hari nie hari terakhir ayu ade kelas tambahan and hari nie juga baru ayu dapat merasai cuti yang sebenar . Eeee ! Orang lain dah cuti lame dah kiteorang je baru nak merasai nikmat nye bercuti . Tapi bagi ayu cuti takbermakne kalau ade kerja sekolah . 

Hello cikgu yang saya kasihi , kalau cuti sekolah  jangan lah bagi kerja sekolah . Haduii , ayu tau lah tahun nie ayu PMR tapi takbermakne otak ayu nie kene sentiasa berfikir/belajar . Ingat robot ke ? Bagi ayu , cuti sekolah bermaksud bebas daripada hal-2 yang berkaitan dengan sekolah termasuk lah lalu depan sekolah pon takboleh , kerja sekolah ? lagi lah takboleh . 

Ehem , tukar topik lah pulak . Tadi kan-2 hujan . Ayu kan baru balik dari kelas tambahan then tunggu la dekat bawah pokok dengan member-2 ayu , kene lah sikit-2 hujan toe . Tapi ayu takkesah pon . Tapi lepas toe kawan ayu ajak ayu pergi kat public phone dia nak cerita something , tapi public phone toe dekat sikit dengan lecak . 

Lepas toe , tengah syok-2 dengar cerita dia , then ade satu kereta nie tetibe bawak laju then langgar lecak toe , Haaaaa ! Korang mesti tau kan apa yang jadi dekat ayu dengan member ayu toe . Habis basah kiteorang tau tak ! Selamat lah kat kaki je yang kene . Kawan ayu yang lain boleh gelak . Kurang asammm . 

Dah lah tengah sejuk , kene pulak lecak bertambah sejuk . Balik je rumah ayu terus mandi . Taksanggup kuuu . Lepas je mandi ayu ade bace status jiran ayu dia cakap kucing kiteorang dah mati seekor . Waa! Sedih nya , walaupon ayu takberape nak rapat dengan kucing toe , tapi kucing toe pernah manje-2 dengan ayu . Dia mati sebab orang langgar . 

Eeee ! Kenape hari nie ayu rase sangat lah malang . Dengan mak ayu dekat kampung lagi , selamat lah mak balik malam nie . Kalau tak , habis lah ayu tidur sorang-2 . Waa , tolong lah ayu sangat lah takut tidur sorang dalam rumah nie walaupon rumah ayu dalam balai . Bukan takut pencuri masuk tapi takut ........... toe masuk . Hehe , paham-2 lah nye kawan-2 . 
Sincerity ✿


Older Post Newer Post