De'Fake Smile ϟ




Renung-Renungkan lah .
20 April 2012 | 12:28 AM | 0 Students

\\Assalamualaikum// . Macam mane keadaan awak yang tengah bace nie ? Sihat ? Kalau tak sihat pergi jumpe doktor . Normal lah kalau tak sihat kan . Ayu lagi suke sakit , ieyalah kadang-kadang ia menyusahkan ibu bapa kite kan tapi untuk pengetahuan korang setiap kali kite sakit dosa kite dekat Allah telah terampun . Bukan semua kay dan ini bermaksud yang Allah masih sayang akan kite . So kalau kite sakit ape sekalipon jangan lah merungut . Terima je lah seadanya . 

Berbalik dekat topic yang ayu nak cerita kan . Okay sekarang nie ramai remaja or sesiapa pon telah memakai tudung . Alhamdulillah . Ieya ade sesetengah berpendapat yang mereka pakai tudung sebab fashion sekarang kan . Biar lah kan dia janji dia menutup aurat dengan sempurna . Sekarang nie mesti korang pernah terbace status " Taksemestinya pakai tudung itu dia baik " . Ayu takmarah dengan orang yang cakap macam toe . Tapi cube korang fikir positif sikit jangan fikir negatif . 

Korang cakap macam toe sebab nampak perempuan pakai tudung naik motor dengan budak lelaki ? Okay , sini mai dekat-2 ayu nak cakap sikit . Cikgu ayu ade cakap kite mestilah berfikiran positif selalu . Korang fikir lah mane lah tahu lelaki tadi toe abang dia ke . Jangan berburuk sangka dengan dia . Kalau budak lelaki toe boyfriend dia sekalipon cube korang nasihat dia baik-2 . Insyallah dia akan dengar . 

Korang nampak perempuan pakai tudung berpegang tangan dengan lelaki . Macam ayu cakap tadi fikir positif . Korang fikir je lah yang lelaki toe suami dia , ieyalah sekarang kan dah ramai orang kahwin muda . Ape salah nya kan dia berpegang tangan dengan suami dia sendiri . 

Cikgu ayu selalu cakap kalau nampak benda yang tak elok kite mestilah berfikir positif tapi kalau dah tahu perkara yang dia buat toe salah sebaik-baiknya kite mestilah cegah . Ayu pernah juga berhadapan dengan situasi macam nie tapi ayu dah nasihat dekat dia banyak kali . Tapi macam-2 alasan dia bagi . Ayu pon dah taktau macam mane nak nasihat dekat dia . 

Okay dah habis lah topik pasal toe kay . Kalau ayu cakap lebih-2 pulak ramai yang dengki cakap yang bukan-2 pasal ayu . Manusia biase memang mempunyai sifat dengki . Its normal . Ayu nak korang doakan ayu supaya cemerlang dalam kehidupan dan cemerlang dalam peperiksaan pmr yang ayu akan duduki pade tahun nie . Pengetua ayu cakap kalau kite doakan untuk kebaikan orang lain , malaikat yang ada dekat bahu kite nie akan doakan benda yang same untuk kite . Jadi , same-2 lah kite doa untuk semua muslim yang ade di bumi ini untuk berubah sebelum terlambat . 

Sincerity ✿


Older Post Newer Post