De'Fake Smile ϟ




LELAKI IDAMANKU
07 November 2011 | 8:46 PM | 0 Students
hey guys , sihat ? da makan ? dah tidur ? dah mandi ? dah tengok tv ? dah online fbee ? banyak tanye pulak . btw ayu nak cerite nie , psl ciri-2 lelaki yang ayu suke , nak dengar tak ? kalau taknak dengar kau punye psl lha kayy . let's started :-

1. penyayang
2. baik hati
3. romantis
4. cukup solat 5waktu
5. handsome
6. tough
7. tinggi
8. sopan- santun-hormat-menghormati
9. ade mse depan
10. setia

PENERANGAN :-

1. penyayang

- okay , penyayang bagi ayu cm nie tau , dy sayang ayu dia sayang budak-2 and kalau dah sayang ayu t0e , takperlu lha nak pukul-2 orang yang awak sayang t0e , nie cakpa bukan main , iloveu lha pebagai then ble dah kawin dengan orang yang dia sayang mule lha nak ame kesempatan , mentang-2 lha dia isteri awak suke-2 hati je nak pukul-2 . kalau sayang dengan seseorang nasihat lha dy kalau dy buat salah takpayah nak pukul anak orang t0e . nvm ayu taksuke lelaki yang suke pukul perempuan .

2. baik hati

- okay untuk baik hati semua orang dah taukan macam mane , so ayu takpayah terangkan okay :XD

3. romantis

- hah t0k romantis pulak , ayu suke lelaki yang bagi ayu surprise . hihi . and selalu cakap perkataan romantis t0k ayu . cewahh ~ gedik lha kau ayu . :P .contoh 'ILOVEU LHA SAYANG' alaa-2 romantis nyee awak <3 . bertambah sayang lha ayu kat orang t0e , ayu taksuke lelaki yang ayu taksayang cakap 'iloveu' kat ayu , gerenti geli nak mamp0s .

4. cukup solat 5waktu

- hah , yang nie wajib okay , kalau nak jadi suami toe, kan kne bimbing isteri ke jalan yang benar so sebelum nak bimbing istri t0e dlu , awak kne betul kan diri awak t0e dulu maksud saya , awak kne lha sembahyang penuh , nnti istri awak kan ikut jejak awak , kalau dia tak ikut cube awak nasihat dia dulu , insyallah satu hari nnty dy jugak akan ikut jejak awak , ayu harap suami ayu nnti cukup solat nyee , AMINN ....

5. handsome

- okay psal nie , lumrah semua perempuan nak lelaki yang handsome-2 , sape yang taknak lelaki handsome ? kalau takhandsome kat mate orang lain cukup lha handsome kat mate perempuan pilihan awak t0e , okay ?

6. tough

-; hah , ayu suke gile-2 ngn lelaki tough-2 nie , ayu fikir kalau suami ayu tough mybe dy boleh jge ayu kalau ayu dalam keadaan susah , tapi kalau tak tough p0n boleh ap jge sesorang perempuan daripde malapetaka . ayu suke lelaki yang sanggup korban kan nyawa dy untuk selamatkan seorang perempuan . <3

7. tinggi

- okay , ayu nak lelaki yang tinggi dari ayu kalau boleh lha , kalau takboleh p0n same tinggi ngn ayu . tapi ayu lebih suke lelaki tinggi dari ayu .

8. sopan-santun/hormat-menghormati

- okay , maksud eh , hormat orang tua , lelaki suke gelak kuat-2 macam nak sruh satu dunia dengar dia gelak , ayu taksuke okay , nak gelak t0e perlahan-2 sudah lha cer sopan-santun skitttt . and kalau ade bibik kat rumah budak laki nie , suke hati dia jee nak marah-2 bibik t0e walaup0n bibik t0e wt kesalahan yang kecik nak mamp0s , hormat lha skit orang t0e , dy manusia ad perasaan same lha cm awak t0e .

9. ade mse depan

- kalau nak kawin t0e , mesti lha ade pekerjaan yang bole menampung istri awak nnti . ayu lebih suke suami ayu or boyprenn ayu kerje dekat syarikat-2 and syarikat t0e dy punye , ayu bukan gile harte okay , korang p0n tau kan ayu minat dalam business nie lagi ayu kerja dalam syarikat . ayu minat gilee wey . so ayu nak lha jugak suami/boyprenn ayu cm ayu gak ataup0n lebih tinggi pangkat dy dri ayu , takkan lha seorang perempuan menjdi bos sedangkan lelaki jdi kuli . grr . takboleh-2 cm gitu okay .

10. setia

- kalau jdi seorang lelaki cube lha setia pde yang satu , walaup0n lelaki boleh kawin empat . kalau istri awak t0e dah buat yang terbaik , dah layan awak dengan baik , haruskah cari perempuan lain untuk dikahwini ? haha , sorry ayat over skit . try setia pde seseorang perempuan , kalau awak dah setia kat perempuan t0e , insyallah perempuan t0e p0n akan setia dekat awak .

okay t0e lha ciri-2 and penerangan untuk lelaki idaman ayu . haha . memang lha semua manusai takprefect tapi cer try jd prefect , ayu tak kate semua ciri-2 kat atas t0e wajib okay sebab ayu p0n takprefect , takkan lha ayu nak boypren/suami ayu prefect sedangkan ayu takprefect mne p0n . pening tak korang bce , ayu p0n pening ap yang ayu tulis . lantak lha . ayu harap ayu dapat boypren/suami yang baik suatu hari nanti , AMIN ..


Older Post Newer Post